Ehkä näin sen kuului mennäkkin

[kirjoitus julkaistu alunperin Facebook-päivityksenä]

Fiilaan kyl ihan kybällä ajatusta: ”ehkä näin sen kuului mennäkkin” 🙏

Monesti me arvioidaan tilanteita joillain määreillä: hyvää, huonoa, oikein, väärin. Toki se on luonnollista ja ihan jees. Ei siinä mitään.

Kuitenkaan me ei pystytä liikkumaan ajassa taaksepäin eikä hyppäämään eteenpäin, joten tosi olennainen asia on meidän tulkinta menneistä tapahtumista ja asioista jotka ovat tietoisuudessamme. Ne määrittää paljon meidän nykyhetkeä, eli tätä kokemusta elämästä.

Esimerkkitilanne: meditoin aamulla. Ajatus pinkoi sinne tänne omia reittejään ihan vauhkona, kuten se tuppaa tekemään. Seurasin sitä rauhassa ja annoin mennä menojaan. Sitten toin sen lempeästi nykyhetkeen, kuin lapsen joka pyrkii pois aitauksestaan. Tämä sykli toistui muutamia kertoja, kunnes kello soi.

Nyt voisin arvioida meditaation onnistuneen tai epäonnistuneen, olleen hyvä tai huono, oikea tai väärä. Mutta tosiasiassa se jana hetkiä meni ja ehkä niin sen kuului mennäkkin. Se on ihan jees 8) jos voin päättää miten tilanteen arvioin, niin arvioin sen mielelläni positiivisesti.

Tosiasiassa ei edes ollut mitään ”meditaatiota”. Se on vain hieno sana. Oikeasti olin vain hetken ihan itsekseni oman mieleni kanssa ja annoin sen olla. Miten se voisi olla oikein tai väärin? Olet itseksesi oman mielesi kanssa. Se on ihan ok.

Ehkä niin sen kuului mennäkkin.

Kyseessä on myös mielen selviytymismekanismi, selitämme menneitä tapahtumia itsellemme suotuisasti. Se on olennaista ja hyvä juttu 💪 Fiilaan kybällä mielen mekanismeja muutenkin 😃

Terveisin,

Mikko J. Heikkinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s