Itsekuri, osa 1: Rajallisten vaihtoehtojen ilo

For every disciplined effort, there are multiple rewards. – Jim Rohn – Leading an Inspired Life

diamonds.jpg
Itsekurin palkinnot

Itsekuri on erittäin mielenkiintoinen asia. Voisi sanoa, että nykymaailmassa se on ehkä haastavampaa kuin koskaan. Meillä on niin paljon stimulantteja ja kiinnostavia suuntia tarjollamme, että niistä kieltäytyminen ja mielensä suunnan osoittaminen siihen suuntaan, joka tuntuu kaikkein tärkeimmältä, voi olla ajoittain haastavaa. Se on kuitenkin mahdollista. Tässä blogaussarjassa tarjoan sinulle ajatuksia, jotka toivottavasti parantavat elämääsi jollain tavalla 🙂

Itsekurin helpottaminen, osa 1: Rajoita vaihtoehtojasi

Tämä voi tuntua intuition vastaiselta, mutta monesti vaihtoehtojen rajoittaminen on hyvä asia. Nykymaailmassa meillä on älyttömästi valinnanvaraa kaiken suhteen. Meillä löytyy valinnanvaraa mitä syödä, kenen kanssa hengata, mitä tehdä vapaa-ajallamme, mitä opiskella, missä asua jne.

Ei ole enää kysymys siitä, että valitsee huonoista vaihtoehdoista sen hyvän. Se olisi helppoa. Nykyään on kysymys siitä, että valitsee hyvistä vaihtoehdoista edes jonkun ja mieluiten sen itselleen sopivimman.

Jos tarjoan sinulle syötäväksi pikkukiviä tai perunoita, niin valinta lienee helppo. Jos taas tarjoan sinulle syötäväksi suklaapatukan, perunoita, pikkukiviä, vihersmootien, hampurilaisen tai kypsän sisäfilepihvin, niin valinta muuttuu heti haastavammaksi. Vaihtoehtoja ei edes muista!

potato.gif
Peruna

Ihmisaivot eivät tykkää liiallisista vaihtoehdoista. Rajaaminen helpottuu valitsemalla filosofian, jonka mukaan elää ja sitten noudattaa sitä. Filosofia sisältää arvojärjestyksen asioille.  Lopulta valinnanvaikeus vähenee huomattavasti, kun saamme arvomme järjestykseen. Se helpottaa ja nopeuttaa elämäämme.

Vain kieltäytymällä hyvästä, voit saada parhaan. – Mikko J. Heikkinen

Vain kieltäytymällä huonosta, voit saada hyvää ja vain kieltäytymällä hyvästä voit saada parhaan. Pitämällä kiinni jostain sinulle huonosta ja käyttämällä aikasi johonkin sinulle huonoon, estät mahdollisuuden saada jotain parempaa. Kaikkea et voi koskaan saada, mutta kaikkea ei tarvitse saada. Tämä on oleellista. Riittää, että saat vain sen mikä sinulle sopii 🙂

Nyt sinulle kysymys: mistä asiasta voisit tänään kieltäytyä, jotta voisit saada jotain parempaa?

Itse kieltäydyin katsomasta somea, jotta saisin tämän blogauksen tehtyä. Kannattiko? Ehdottomasti! ;D

Tsemppiä päivääsi!

Terveisin,

Mikko J. Heikkinen

naama

4 kommenttia artikkeliin ”Itsekuri, osa 1: Rajallisten vaihtoehtojen ilo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s