Yksinkertainen tekniikka vapauteen

AYJG8J Stopwatch

Kello tikittää. Ajastimesssa on 36 minuuttia 33 sekuntia jäljellä. Siinä ajassa olen päättänyt kirjoittaa blogipostauksen.

Mistäs nyt on kyse?

On kyse itsensä johtamisesta. Jos haluat saada asioita tehtyä, olet yrittäjä, taiteilija tai muu itsenäinen työskentelijä, on äärettömän tärkeää opetella johtamaan itseään.

Monet ihmiset selviytyvät töistä, koska sinne on pakko mennä. Pomo suuttuu jos et mene ja palkkaa ei tipu. Mutta mitäs sitten kun olet itse täysin vastuussa itsestäsi ja suorituksestasi? Mitä kun ei vaan huvita, eikä millään jaksaisi? Kun ei ole ketään kelle vastata, itseään on helppo kusettaa. ”Joo no mä teen tän huomenna”

Et sä kyllä tee 😀 Enkä tee minäkään, joten on kehitettävä ratkaisu.

Nyt on 32 minuuttia 13 sekuntia jäljellä. Tavallisesti en katsoisi ajastinta, vaan antaisin sen olla rauhassa. Kyseessä on eräänlainen pomodoro -tekniikan muoto,  valmentaja Eben Paganin Wake up productivity –harjoitusohjelmasta oppimani tekniikka. Sen voisi tiivistää näin:

60-60-30

Idea on, että ensin tehdään 50 minuuttia töitä, keskeyttämättä, ilman häiriöitä. Sitten pidetään 10 minuutin tauko, jossa ei mietitä lainkaan töitä.

Tämän jälkeen tehdään taas 50 minuuttia töitä keskittyneesti, jonka jälkeen 10+30 minuutin pidempi tauko, jonka aikana voi tehdä mitä lystää, mieluiten syödä hieman, levätä, liikkua ja heittää läppää.

Tästä työskentelytavasta on paljon iloa.

Ensinnäkin, intuition vastaisesti ajastin vapauttaa sinut. Silloin kun tehdään töitä, niin tehdään töitä ja mietitään sitä. Tiedät, että nämä 50 minuuttia ovat täysin sinun ja täysin tätä työtehtävää varten. Olet vapaa kaikesta muusta. Maapallo pyörikööt radallaan, nyt keskityt tähän.

Toiseksi, tämä metodi poistaa ns. grey zonen, harmaan alueen. Mikä on harmaa alue? Se, kun olet töissä ja mietit vapaa-aikaa, tai se, kun olet vapaalla, ja mietit töitä. Se, kun et oikein tiedä oletko töissä vai vapaalla vai missä ihmeessä ja stressitasot nousee. Nyt jako on selkeä.

Kolmanneksi, saat asioita oikeasti tehtyä. Ei enää tekosyitä, ei pelleilyä, ei Facebookin selailua tai roskauutisia, jotka aiheuttavat vain pahaa oloa. Ei enää huonoa omatuntoa siitä, ettet tänäänkään tehnyt mitään unelmiesi eteen.

Neljänneksi, ehkä tärkein tekijä: oikealla rytmityksellä energiatasot pysyvät hyvänä läpi päivän. Runsaat tauot palauttavat voimasi ja selkeä työaika auttaa sinua keskittymään olennaiseen.

Väitän, että työpaikoilla menee järkyttävän paljon aikaa hukkaan kaikkeen epäolennaiseen, erityisesti kehnoon työn rytmitykseen. Se on puhdasta rahaa ja mielenterveyttä suoraan roskiin. Keskittyneesti samat asiat voisi hoitaa paljon miellyttävämmin ja siirtyä lyhyempiin työpäiviin. Kaikki voittaisivat.

”Progress makes you happy” –Tony Robbins

2 minuuttia. Kun kello soi, isken läppärin kiinni ja nousen verryttelemään. Mahtava fiilis, kun saa asioita tehtyä 🙂

Hyvää työpäivää!

Terveisin,

Mikko J. Heikkinen

PS: Hei! Mahtavaa, että luit tänne asti 🙂 Tässä täysin ilmaisessa blogauksessa annoin rahanarvoisen vinkin, jolla voit parantaa elämääsi. Nyt minä tarvitsisin sinun apuasi. Jos tykkäsit blogauksesta:

  • Heitä alle kommentti
  • Jaa blogaus somessa, niin muutkin hyötyvät siitä. Se myös antaisi minulle hyvän mielen 🙂

Kiitos, ja nähdään taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s